Jag är mångas vän, fast jag gör dem illa. 
Jag har splittrat många äktenskap. 
 Jag har dödat många människor 
Jag driver människor att begå brott.

Jag gör stora karlar och människor till individer. 

Jag kostar samhället stora pengar. 
Jag är samhällets parasit. 
Jag är orsaken till många våldtäkter. 

 Jag är orsaken till att många barn är olyckliga. 

Jag orsakar m¨nga olyckor i trafiken 

MEN ÄNDÅ SÅ OMTYCKT!
MITT NAMN ÄR ALKOHOL!!!

 

Skippa spriten ! 

 

 
Bak i går och en outfit!  
Fick en otrolig längtan tillbaka ... 
Nånstandär ute i " ingemansland" så finns våra stenar , förmodligen i de skick vi lämnade dom .. 
 
 
 

 
 
Äntligen efter några timmars klättrande nådde vi Helags Glaciär , inte varje dag man kan bygga snögubbe i början på Augusti ;-) 
 
Efter ett antal timmar.. klättrandes uppåt så nådde vi äntligen Helags bergets topp . 
 
 
 
 
Några dyng med spänning & underbar naturupplevelse !
 
 
Jag sitter o kollar insekter på google för att få mig ett hum om vad det är jag fota för något idag , då minns jag våran fjällvandring som 2011 . Där vi stötte på ett mycket märkligt flyfä .. den s0m vi kallade "Flummlan " dock såg den mer fluffig & söt ut  än va den var , fick vi sen veta .. minns tyvärr inte vad arten hette men den la ägg under huden på renar & har hänt att de som sköter renarna har råkat ut för de med . 
 
Här är den " FLUMMLAN " 
 

Idag tog jag mig en långpromenad .. eller igentligen var den ganska kort, men den vart lång i tid då jag fastnade lite här &  där krälandes på marken med objektivet främst! 
 
Ja nu är dom färdiga & levererade till Juni & hennes familj . 
Här kommer ett litet urval av dom , vi hoppas familjen blir glada & nöjda =) 
 
Idag har jag bakat fina " sugar cookies" . . Max har " kryp" tränat & jag har sprungit ute i hällregn för att fånga en vacker regnbåge ! De är tjusningen med att bo i skogen ... alla naturfenomen upplevs så otroligt nära på nått vis .. samma när vi har fullmåne här då känns de nästan som man skulle kunna ta på den . Den lyser upp våran tomt som en enda stor jätte lampa . 
 
Idag kom också blodprovsresultaten sen sist Izack & jag var på barnspec.mottagningen . 
Björk , timotej , hund, katt & ägg + alla diverese korsallergier  har Izack . Stackars ... Men det känns också skönt att äntligen få ett ordentligt svar ist för svajanden kansken då vi tidigare tagit pricktester som missvisat ibland & funkat ibland .
Äntligen har vi fått en ordentligt svar & det fiffiga med blodprover ist för pricktester är att vi kan föja hurvida lågt & högt allergierna står i hans kropp ... om de planar ut eller blir värre . 
 
Så nu börjar det nya äggfria livet för honom och förmodligen för oss med till viss del .. Tur internet finns , där finns ju iaf en hel del bra recept! 
 
Izacks stora sorg var :MEN HALLLÅÅÅÅ ska ja inte kunna äta pannkakor! Men jo då, vi fixade snabbt ett recept med äggfria pannkakor så torsdagen är nu räddad ! =) 
 
Jobbigt med allergier .. Men bara vi följer det nu & att han slipper komma i kontakt emd dessa " ämnen " han inte tål så mår han ju bra  ! Mycket handlar om att förebygga & inte utsätta han för dom sakerna han inte tål . 
 
Det jobbigaste är korsallergierna dom kommer och går lite som dom vill .. ofta handlar det om hur Izack mår .. Minsta lilla förkylning så kan han bli döallergisk för både de ena & andra som han i " friskt" tillstånd annars tål . 
 
Försiktighet , räcker med en allergichock och akuten !,riktigt läskigt var det då han svällde upp som en boll för ett tag sen .. pga av en glass ! 
 

 
 
 
 
 
Tiden går alldeles för fort , igår vart min underbara bebis 7 månader !
Idag har jag fotograferat Juni 9 månader ! Underbart väder , med en underbar baby .. vad kunde gå fel ! Just inget alls .. 
Vi fotade både ute och inne & bilderna vart otroligt bra . Känner mig lite extra nöjd idag .. 
Här är två av dom , fler kommer upp under veckan . 
 
Kram & Go`natt / Å 
 

Idag har det vart vattenlek för hela slanten .. vart ute i stort sett hela dagen i det fina vädret . 
Izack har geggat , kastat , tvättat" , hoppat & grävt i vatten .. & jag sprang på ett gammalt Ting som såklart fotades .. 

Igår kväll fotade jag Miss Li .. här kommer några bilder från konserten . 


Ni hittar även bilderna på www.musicstage.se 

Ikväll blir det en konsertfotografering igen .. jag kommer besöka Svandammshallarna i Uppsala för att fota Miss Li .Ska bli riktigt kul , då jag själv gillar henne skarpt! 
 
 
 
 
 Idag offrade jag mina skor klaffsande genom en total lerig åker .. skorna var så tunga att jag fick lyfta de oerhört sakta i slutet av marschen för att inte tappa dom ;-) Haha hade sett snyggt ut .. jaga sångsvanar på en lerig åker i strumpor .. :-P ( tanken slog mig faktisk , att gå barfota och ta skorna på tillbaka vägen ... VAD GÖR MAN INTE .. för en " bra " bild ...  
 
 
 
 
 
Hemma med båda barnen .. Izack är sjuk & nerbäddad i soffan , går ingen nöd på han
då han är överlycklig trotts allt av att få titta på film heeeeela dagen ( här kollar vi bara på film på helgerna annars eller om de är extrem dåligt väder ) den lille sonen är envis och ska slita o dra i precis allt .. just nu sover han men står nog inte på förrens de är full rulle igen .. =) 
 
Ha en trevlig dag i regnet / Å 
 
 
 
Jag tog mig en långpromenad idag & fotade det som gavs till mig av naturen att fota .. riktigt behaglig dag , sån värmande sol att jag tom fått lite färg på kinderna =) 
Satt vid sjön och tog en kaffe & bulla medans lillen sov sött i vagnen .. 
Har haft en fantastisk dag ..
Här kommer några av bilderna   ..
 
 
 
 
 
Har fått hem Cs6 & äntligen kan jag utan massa krångel lätt redigera mina bilder i RAW format! 
 
 
Jag e lyrisk!!  vilken OTROLIG skillnad de blir .. 
 
Gjorde en liten test med att redigera lite lätt en tagen bild i RAW
 
Bild 1 justerad i   RAW format 
 
Orginalet JPEG direkt ur kameran 
 
 
 
Helgen har spenderats på Ikea , resturang & hemma . Vi har byggt ihop ny säng & bokhylla till världens finaste storebror Izack & Max har fått en alldeles egen gåstol som vart riktigt populär ! 
 
Izack har varit på teater med svärföräldrarna vilket han tyckte var super kul , iof tycker han att allt som har med dom att göra är det bästa i världen <3 
 
Idag fick sambon lyckan att slipa & måla båt med Björn jag tror de är någon/ra  som längtar ihjäl sig efter detta fiske snart!! Men snart så .. snart kan de sitta i sina båtar ute på sina sjöar .. ;-) 
 
John Lindberg trio såg jag hade publicerat en av mina bilder jag tog på dom  på deras hemsida det kändes riktigt kul , så såg jag att en bild jag tagit på Birgitta för ett tag sen  var publicerad i Dagens (söndag) Expressens Bilaga de vart ju också en hjärte värmare .. så sjukt kul ! =) 
 
 
Nu är det vår va! ,  på riktigt !! så kände jag då Izack kom springandes till mig med blåsippor från våran lilla skog vid tomten ... 
ha de gott / Å 


Här kommer några bilder på paret som var och fotade sig hos mig igår & som gifte sig idag , de vigde sig på  Arlanda & åkte sen till solen & värmen så förmodligen har dom de just nu väldigt bra =) .. 
 
Nu åter till redigerings jobb :-)
 
 


Ikväll har jag fotat Takida ... Här kommer några bilder  ! =) 
 
 
Ger inte upp inne på dag 6 , dagligen 20 min på crosstrainerna & knäböj! såg igår att med detta har  jag tappat -1kg ! Tack... 
Vårsolen värmer spec. eftermiddagarna så vi har intagit altanen & bara njutit i solen .
Izack har byt rum & iom det sydde jag en ny gardin åt han ..  även överkast blir det så småningom i samma mönster =) 
 
Izack är överlycklig nu när isen börjar smälta till vatten & gegga ,  hittar man honom såhär är det svårt att få han därifrån .. favorit syssla ! =) 
 
 
Träning : Kör knäböj & 20 min på crosstrainer dagligen  .. 60 knäböj var dagens på ! Härligt ..  Finns ingen skönare smärta än träningsvärk ;-)..inne på dag 3 .. av målet 30 . 
 
I går den 2:april fyllde snygga lille bror  hela 18 år , fattar inte vart tiden tar vägen . han va ju lixåm världens lilla plutt nyss! 
 
Bildleverans till Strömsund ! Jag är riktigt nöjd hoppas kunden också blir det =) 
 
 
Så bjuder jag en bild på mitt allra första våretceken .. ofta brukar de vara en liten blomma men i år vart de en fjräil ... så fin ! 
 
Nya fräscha visitkort kom lagom nu till Vår/sommar ! Super fina vart dom .. 
 
 
Uppdate done : / Å